Philip Munyasya inspireert

3 juni 2013

Philip Munyasya zit vooraan op de seminardag eind april, naast het bestuur van Ganspro. Alle studenten in het project én hun verzorgers zijn uitgenodigd, en namens het bestuur van Edukambani in Nederland zijn Govert en Betty van Dam er.

Philip is afgestudeerd. Hij houdt een vrolijke speech, waarin hij de studenten aanmoedigt en inspireert. ‘Werk hard met de verwachting dat je verder zult komen. Bedenk wat je levensdoel is, wat je wilt bereiken. Falen kan je motivatie beschadigen, dus begin klein en bouw het op. Heb aandacht voor de omstandigheden waar je geen invloed op hebt. De beste manier om een olifant te eten is hap voor hap. En onthoud waar je vandaan komt en hoeveel geld in jou is geïnvesteerd. Betaal terug, zodat nieuwe kinderen de kans krijgen op onderwijs.’

Philip Munyasy komt uit een erg arme familie. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij nog jong was. Philips vader is altijd onder invloed van het locale bier en ‘bug’, een soort marihuana. Zijn moeder huurde een klein huisje in Gai voor 150 Kenyase shilling (€1,50) per maand. Ze werd kapster om het mogelijk te maken haar kinderen te voeden. Inmiddels is zij verhuisd.

Philip kwam in 2003 bij Ganspro terecht. Na de middelbare school studeerde hij aan de Kenyatta Universiteit in Nairobi. Hij is geslaagd voor zijn ‘Bachelor of Education’. Nu geeft hij les aan de middelbare school in Kyuso, de school waar hij zelf vroeger op gezeten heeft.

Laatste nieuws