10 nieuwe leerlingen gestart

6 februari 2020

Het bestuur van Ganspro heeft 10 leerlingen geselecteerd die in januari zijn begonnen met de middelbare school of een vakopleiding (polytechnic). Vijf leerlingen voor middelbare school, die goede resultaten hebben gehaald op basisschool en door armoede geen kans hebben verder te leren. Daarnaast ook vijf leerlingen voor het beroepsonderwijs, die een vak leren en daardoor straks in hun eigen inkomen kunnen voorzien. Het schoolgeld voor deze leerlingen wordt door Ganspro aan de scholen betaald en Edukambani werft hiervoor fondsen in Nederland.

Sinds 2002 hebben door sponsoring van Edukambani 276 jongeren in Ukambani de mogelijkheid gehad om naar de middelbare school te gaan of een vakopleiding te volgen. We zijn dankbaar dat de Heer dit werk zo zegent!

Vier van de vijf leerlingen die met de middelbare school zijn begonnen. V.l.n.r. Muema Elijah Ngumbau, Manzi Loise Mawia, Paul Grace Kalimi, Mwasya Anne Kalunge. Nzuka David Mutati ontbreekt op de foto.

Vier van de vijf leerlingen die met een vakopleiding zijn begonnen. V.l.n.r. Kitonga Kimanzi, Lucy Mbithe Mutua, Elizabeth Nduku, Winfred Mali Mutua. Dennis Ngumbau Kivangulu ontbreekt op de foto.

 

 

 

Laatste nieuws