Moeders gezonder dankzij studie kind

27 mei 2013

Sommige leerlingen die dankzij Edukambani een opleiding hebben gevolgd, zijn aan het werk in regio Ukambani! Twee als verpleegkundige, en een Clinical Officer in Tei wa Yesu, de kliniek waar Greet Rietkerk jarenlang werkte als zendingsarts.

Met hun inkomen ondersteunen ze hun familie. Jacob Musyoka vertelt dat de moeder van Samuel altijd mager was, maar nu wat dikker wordt. Er is genoeg te eten in het gezin. De dankbaarheid van deze studenten en hun ouders aan is ontzettend groot.

Contrasten

We zijn dankbaar voor deze positieve ontwikkelingen. Tegelijk komt er veel op de leerlingen af. Aanmoediging en begeleiding van hun ouders of verzorgers, maar ook van het Ganspro-bestuur zijn erg belangrijk.

In mei ontvingen we het droevige bericht dat één van de leerlingen overleden is aan leukemie. Jacob schrijft: ‘Zijn dood raakte mijn ziel bitter. Michael hield van vrede en perfectie, was sociaal en een geboren leider. Hij werkte hard en was slim. Hij was de enige hoop voor zijn arme familie. Ze hebben niets, niet eens een kip of geit of koe. Maar gezegend zijn degenen die in Christus Jezus gestorven zijn. Gods plan is hoger.’

De bestuursleden hebben te maken met veel mensen, veel wensen en soms eisen of problemen. Terwijl het budget beperkt is en de aanvragen een veelvoud van wat mogelijk is. Laten we voor hen bidden om standvastigheid, wijsheid en kracht.

Laatste nieuws