212 leerlingen sinds 2002

21 november 2013

Vanaf 2002 konden er, dank zij de steun van Edukambani, in totaal 212 leerlingen naar de middelbare school. Hiervan zitten er nog 64 op school. Daarvan zijn 52 naar de universiteit of
een beroepsopleiding gegaan, waarvan er nu nog 32 studeren. 11 van hen hebben een privé sponsor.

Voor zover wij weten hebben er 35 een betaalde baan, als vakman/-vrouw of verpleegkundige, in het leger of bij de politie. Een aantal betaalt de opleiding voor hun jongere broertjes en zusjes nu zelf!

Wat mooi dat de Here God u gebruikt, dankzij uw giften, om de kinderen en hun families in Kenia uit de armoedespiraal te helpen. Er is weer hoop en toekomst voor hen.

Studenten 13-11-21

Minder geld beschikbaar

Helaas daalt het aantal leerlingen dat toegelaten kan worden, doordat onze inkomsten dalen en de kosten in Kenia stijgen. Dit
jaar ontvingen zes geslaagde leerlingen een toelatingsbericht tot vervolgopleidingen, maar ze konden niet starten omdat ons budget dat nu niet toelaat.

Jacob vond het erg moeilijk om hen te moeten afwijzen. Hij kent de jongeren en hun familie, hij weet hoe slecht ze het soms hebben thuis. In Kenia krijgt landelijk slechts één van de zes middelbare scholieren een plaats op een vervolgopleiding, dus dat ze toegelaten worden is bijzonder. Een gemiste kans.

Help mee door ons te steunen. Samen kunnen we de armoedespiraal doorbreken door deze jongeren een kans te geven.

Laatste nieuws