Keniaanse studenten zelf betrokken bij fondswerving Kenia

8 oktober 2016

Tijdens onze jaarlijkse bestuurs-tweedaagse in het mooie Friesland bespreken we onder andere het bezoek naar Kenia van Dieke & Marcel Groenendijk en Betty & Govert van Dam, begin september. Edukambani wil graag haar inbreng in Ukambani, Kenia verduurzaamd zien worden. Het is de bedoeling dat het project meer en meer gedragen gaat worden door locale, Keniaanse fondsenwervers. Daarvoor werken we intensief samen met GANSPRO – de Keniase NGO die aan de Nederlandse stichting gekoppeld is. Tijdens het bezoek stond de bestuursvergadering van GANSPRO op de agenda, maar ook een ontmoeting met de alumni van GANSPRO.

Deze oud-studenten, die hun opleidingen hebben afgerond met behulp van Edukambani, voelen zich meer en meer betrokken om een rol te gaan spelen bij het werven van schoolgeld voor andere scholieren en studenten ter plaatse. In een recent gevormde WhatsApp-groep (de “Ganspro family-app”) is ruimte voor uitwisseling, bemoediging en gebed. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt! Marcel, Betty en Govert zijn ook uitgenodigd in deze groep.  Tijdens het/ons bezoek is er bewustwording gekomen dat zij een belangrijke rol spelen. Op WhatsApp wordt nu zelfs – gekscherend – gestimuleerd tot (financiële) steun. Zo stroomt de steun uit Nederland terug de regio in en breidt zich verder uit.

Edukambani is ontzettend blij om te zien dat de oud-studenten zien welke rol ze spelen in de bloei van de lokale gemeenschap! Wij kijken hoe we de zelfredzaamheid verder kunnen stimuleren. Dit levert de meest blijvende resultaten op de in de toekomst.

Laatste nieuws