Het heeft geregend, er is oogst!

28 juni 2018

´De woestijn zal zich verheugen, de dorre vlakte vrolijk zijn, de wildernis zal jubelen en bloeien!’ Jesaja 35:1

Fris levend water zorgt voor oogst, voor dankbaarheid aan God en vreugde, het blijde gezicht van Jacob spreekt boekdelen. We sloten de vorige nieuwsbrief af met bovenstaande tekst. Toen was het contrast tussen het groene Nederland en het dorre Kenia scherp, tijdens het bezoek van Jacob en  Grace aan Nederland. Maar het heeft sinds jaren goed geregend! Er komt voedsel en inkomen. We danken God ervoor! Overigens zijn er door de regens ook  slachtoffers. Mensen zijn verdronken in de plotseling woeste rivier, die meestal een droge bedding is. Ook lukt het niet iedereen zijn tuin goed te bebouwen.

IMG_20180502_083242 (2)

Regen en schoolgeld

In Kenia leeft men veel directer van wat het land opbrengt. Spaarpotjes bestaan niet. Als er geen oogst is, kunnen ook de schoolgelden niet betaald worden. De mensen leven vaak op de pof, maar dan lopen de schulden op. Nu er regen is, is iedereen blij dat er voor dit jaar genoeg te eten is, en kunnen de mensen schulden aflossen. Als je de afhankelijkheid ziet van regen die soms jaren uitblijft, kan je je afvragen of de hulp die we bieden er toe doet. Jezus zei dat armen er altijd zullen zijn. Wij blijven geloven dat de opleiding van jonge mensen verschil zal maken. Zij vinden werk. Inkomen is dan niet afhankelijk van de opbrengst van het land. De armoedespiraal wordt doorbroken. Het geeft de mensen hoop en toekomst. Dank voor uw giften voor hen via Edukambani.

Laatste nieuws