Jacob Musyoka onverwacht overleden

19 september 2018

Jacob Mysyoka, de directeur van Ganspro in Kenia en onze contactpersoon en vriend, is ruim een week geleden na een kort ziekbed overleden aan leverkanker.

201710 Jacob 6184c

Eric Muringu, oud student die door Ganspro ondersteund werd, informeerde de leerlingen en studenten in het Ganspro-project over het overlijden van Jacob. Hij schreef: … Mijn hart is zwaar, en het is moeilijk voor me om de brenger van slecht nieuws te zijn. Onze geliefde directeur is niet meer. Hij overleed op 8 september 2018. Het is moeilijk om te begrijpen dat de dood kwam voor iemand die zoveel mensen hielp. De meesten van ons zouden gewild hebben dat hij op een mooie manier oud geworden zou zijn. Hij maakte ons er steeds van bewust hoeveel goed we kunnen doen in de maatschappij. Voor mij persoonlijk was hij niet alleen iemand die mijn schoolgeld betaalde op de middelbare school en bij mijn beroepsopleiding, maar iemand tegen wie ik opzag en bewonderde. Laten we bij het ontvangen van dit slechte nieuws nadenken over hoe hij onze levens persoonlijk aangeraakt heeft. En zelfs als we niets terug kunnen doen, laat ons tonen dat hij een zegen voor ons was.Zo’n man verdient respect…’.

Zijn overlijden brengt een golf van verdriet voor alle jongeren die hij begeleidde met zijn liefde en wijsheid. Voor Greet Rietkerk was hij als een zoon. Zij, en met haar velen, zijn geschokt door zijn plotselinge dood op 51-jarige leeftijd.

Op zaterdag 22 september zal Jacob begraven worden bij zijn eigen huis in Gai. Naar verwachting zullen, behalve familie, bekenden en officials, ook alle studenten van het Ganspro-project daarbij aanwezig zijn. Het bestuur van Edukambani zal met een afvaardiging van drie mensen de begrafenis bijwonen.

Laatste nieuws