Het werk gaat door: Mwethya – we doen het samen

31 oktober 2018

Op zaterdag 22 september is Jacob, grondlegger en directeur van Ganspro, begraven bij zijn eigen huis in Gai. Vooraf was er een groots opgezette, urenlange ceremonie, de viering van zijn leven. Jacobs gezin en familie werden omringt door veel Ganspro studenten en hun bestuur, een vertegenwoordiging van het bestuur van Edukambani, chiefs uit omliggende dorpen, de burgemeester van Mwingi,  politici en pastor Jonah. Tijdens de viering hebben studenten van Ganspro op het land van Jacob drie mangobomen geplant. Ze staan symbool voor hoop en vrucht dragen. Investeren in Ganspro-studenten draagt vrucht. Lees in de nieuwsbrief meer over de viering van het leven van Jacob.

Voor het Ganspro-bestuur was de grote vraag: hoe verder, nu Jacob zijn werk niet heeft kunnen overdragen? Hij wist alles. In een overleg na de begrafenis, in de kliniek Tei wa Yesu, is een plan van aanpak opgesteld. Een nieuwe verstandhouding en afhankelijkheid werd voelbaar tussen de oudere, ervaren bestuursleden en de jonge, energieke, getalenteerde jongeren. Kostbaar!

Rond de jaarwisseling zal opnieuw een delegatie van het bestuur in Kenia vergaderen met het nieuw samengestelde Ganspro-bestuur. Dan komen ook alle studenten samen bij de start van het schooljaar. Wilt u God danken voor de mooie samenwerking van besturen en bidden om liefdevol en sterk leiderschap en eensgezindheid onder studenten!  We vertrouwen dat het Zijn werk is wat doorgaat, ook in Ukambani, Kenia.

 

Laatste nieuws