Werkbezoek Kenia

13 oktober 2022

In juli zijn Marcel en Dieke op werkbezoek geweest in Kenia. Het vorige werkbezoek was in januari 2019, dus het was hoog tijd. Door corona kon het echter niet eerder. Het was goed om onze Keniaanse vrienden weer te ontmoeten en verheugend om te zien dat het werk van Ganspro doorgaat.

Marcel en Dieke werden in Nairobi verwelkomd door Sammuel Kyalo, voorzitter van de alumni groep. Hij bracht hen naar Mwingi, de uitvalbasis voor het werkbezoek. Samen met Chris Musyoka, penningmeester van het Ganspro bestuur (en zelf ook gesponsord) bezochten Marcel en Dieke verschillende scholen waar ze leerlingen uit het programma ontmoetten.

Overhandigen cheque met schoolgeld aan directrice Kyuso Girls Highschool

Natuurlijk moest er ook vergaderd worden met het Ganspro bestuur. We spraken onder andere over de nieuwe constitutie van Ganspro. Het was goed om elkaar weer te zien en te spreken, en te merken dat het Ganspro bestuur zijn werk met kennis en toewijding doet.

Maaltijd met bestuur Ganspro na vergadering

Ook de school van Mary Muneeni (secretaris van het Ganspro bestuur) kreeg bezoek. Het is een school voor kinderen met “special needs”, wij zouden zeggen: met een (verstandelijke of lichamelijke) beperking. Deze school ligt in een veel koeler deel van Kenia. We waren getuigen van leerlingen die een ‘zegenlied’ zongen.

Laatste nieuws