Jacob Musyoka is, als directeur van GANSPRO, de contactpersoon van Edukambani in Kenia. Hij is tevens de bevlogen initiatiefnemer van het project voor kansarme jongeren. Hij gunt de jongelui de kans op een goede opleiding, omdat hij die zelf niet heeft gehad.

Jacob is op 15 jarige leeftijd als boekhouder komen werken in de kliniek Tei wa Yesu. Daar leerde hij Greet Rietkerk kennen en kreeg hij de kans om zichzelf op te werken, aangemoedigd door mensen die zagen wat hij kon. Nu is hij het levende voorbeeld van wat je kunt bereiken als je je talenten inzet, je kansen grijpt, en mensen je bemoedigen.

Wat doet GANSPRO?

GANSPRO selecteert ieder jaar een aantal leerlingen die goede resultaten hebben gehaald op de basisschool en die door armoede geen kans hebben om naar de middelbare school te gaan. GANSPRO betaalt het schoolgeld voor de geselecteerde jongeren rechtstreeks aan de scholen. Daarnaast organiseert GANSPRO drie studiedagen per jaar voor de gesponsorde leerlingen en hun ouders of verzorgers. Doel van deze dagen is om hen te stimuleren en geestelijk te bemoedigen.

Als na twee of vier jaar het diploma van de middelbare school is behaald, proberen de leerlingen een baan of een plaats in een vervolgopleiding te vinden. Leerlingen die gesponsord zijn door GANSPRO werken nu als automonteur, naaister, secretaresse en politieagent. Wanneer iemand door wil leren en een plaats op een vervolgopleiding heeft gevonden, kan een aanvraag bij GANSPRO worden ingediend om ook deze vervolgopleiding te betalen. Op dit moment sponsort GANSPRO o.a. studenten die een beroepsopleiding volgen voor onderwijzer of verpleegkundige.

Download

Op verzoek kunnen we u het financiële jaarverslag van GANSPRO toesturen.

Laatste nieuws